3 dagers Husky tur - hytte liv

 

Dag 1: Ankomst og oppstart på kennelen kl 10. Vi går gjennom utstyr og bekledning du har med deg og på deg, før vi pakker sledene. Deretter gir vi instruksjon i hvordan sæle på og forberede spannet, og kjøre sleden. Du vil få ansvaret for ditt eget spann på 4-6 hunder. Av og til er dere 2 som samarbeider om et hundespann.  Så bærer det av sted med spannene på rekke og rad etter guiden. Vi har stigning til vi kommer opp på fjellplatået, og må hjelpe hundene der det trengs. Når vi er oppe har vi nydelig utsikt utover fjell landskapet (hvis været er bra). Avhengig av været har vi en kort eller lang lunch pause oppe på fjellet, før vi kjører videre og ender opp ved hytta hvor vi skal overnatte. Selv om den ikke har innlagt vann eller strøm, er den et komfortabelt sted å være, midt oppe på det snødekte fjellet.

I fellesskap tar vi av hundene sælene og setter de på lang line, og gir de mat og stell, før vi går inn i hytta for å forberede et godt kveldsmåltid for oss selv. Etterpå er det hvile med en god bok, en god samtale, eller vi går ut og ser på stjernehimmelen og venter på nordlyset.

Med kun det snødekte landskapet rundt oss, hundene, kanskje et glimt av noen reinsdyr, er det en spesiell følelse å være ute i fjellheimen. Høre snøen knase under føttene, og vinden rufse i kinnene, og se månen lyse opp landskapet. Kanskje blafrer nordlyset over himmelen. Eller kanskje er det vind og snødrev som gir null sikt og river i hytteveggen, så vi er glade vi kan sitte varme og gode innendørs.

 

Dag 2: Vi gir hundene mat og drikke, før vi lager frokost til oss selv, ordner opp i hytta og pakker sledene. Så forbereder vi spannene for hjemturen som kan gå i samme spor tilbake, eller i en alternativ rute, avhengig av vær og føreforhold. Vi har en lunch stopp på veien.

Tilbake på kennelen takker vi hundene for turen før vi setter de tilbake ved sine hus, og pakker ut utstyret. Så blir det tid for en dusj før vi avslutter turen med en god tre retters middag sammen, og deler turens opplevelser.

Dag 3: Frokost før avreise.

 

Turer 2017:

28.-30.januar, 11.-13.mars, 14.-16.mars, 28.-30.mars, 01.-03.april 2017. Andre tidspunkt på forespørsel.

 

Pris: Nok 8000,- pr. pers.

Inkludert i prisen: Guide, hundespann, overall og varme sko, overnatting hytte og overnattingssted etter endt tur. Lunch, middag dag 1, frokost, lunch, middag dag 2, frokost dag 3.

Ikke inkludert: Drikke, alkoholholdig drikke, snack.

 

Hvem kan være med? Passer alle med normal fysisk form, som er forberedt på å oppleve kulde og ulike værtyper. Hundekjøring er fysisk anstrengende, og krever balanse, styrke og utholdenhet. Er du i normal form og har en positiv innstilling har du det du trenger. Dagsetappene er på ca 18 – 25 km avhengig av rute vi velger. Temperaturen kan variere fra +10 - - 30. Hvordan komme til oss: Når du er på Værnes, Trondheim flyplass er vi kun 1 t unna med bil. Til Værnes, Trondheim flyplass, kommer du med f.eks: www.klm.com, sas.no, norwegian.no. Derfra - bruk leiebil, eller tog til Kopperå stasjon www.nsb.no, eller med buss til Meråker www.nettbus.no. Fra Kopperå stasjon ca 3 km til kennelen. Fra Meråker til kennelen ca 9 km. Meråker taxi: + 47 74810136

  

 

Knapp til bookingskjema

Design og utvikling: Idéfabrikken - Fonnfjell design AS