Logo Norway Husky Adventure

Husky ferie - Naturopplevelser i midt Norge.

Opplev fjell og vakkert vinterlandskap på en unik måte. Kun en times kjøretur fra Trondheim lufthavn Værnes, - Midt-Norges knutepunkt. I Kopperå ved Meråker ligger Husky-kennelen vår, og derfra tar vi deg med på sledeturer i skog og fjellområdene i grensetraktene Norge og Sverige.

Bli i ett med elementene, og opplev energiske huskyer som forvandles til et lag i det du tar opp ankeret. Lydløst, og med samme mål for øyet, beveger de seg raskt og smidig gjennom landskapet. Føl på stillheten, snø, sol, vind og kulde på en måte som kun kan oppleves fra hundesleden. Hundene, som er av typen Alaska husky. Vi blir stadig imponert over dens styrke og trekkvillighet.

Norway Husky Adventure ble startet i år 2000. Daglig leder Bodil Bakken har drevet med hundekjøring siden 1990. Bodils samboer, Jan Ove Moen er kennelens alt-mulig-mann, og sammen med flere erfarne guider, sørger de for å gi deg en fantastisk friluftsopplevelse du sent vil glemme.

Alaska husky heter hundene våre

Alaska husky er betegnelsen på hundetypen vi har. Den er avlet fram for å være den raskeste hunden i verden til å løpe over lange distanser. Den er ikke en registrert rase, og er avlet fram med hensyn på bruksegenskaper.

Alaska husky har opprinnelse i Alaska, og var en blanding av eskimoenes og indianernes polare hunder. I dag er Alaska huskyen iblandet ulike polare hunderaser, ulike fuglehundraser, Greyhound, Border collie mfl. Fordi den avles med tanke på bruksegenskapene kan den variere veldig i utseende.

Hundekjøring/sledekjøring

Hundekjøring er en aktivitet hvor kommunikasjon og samspill mellom hunder og fører er det sentrale. Hundekjøring kan deles i to grupper; Nordisk stil, hvor kjøreren hjelper hundene ved å gå på ski bak en pulk som trekkes av 1 til 3 hunder. Sledehundstil, hvor kjøreren står bak på sleden som trekkes av 4 til 20 hunder. Kjøreren hjelper hundene ved å sparke og løpe, samt styrer sleden ved å bremse, gi fart eller legge seg over i svingene.

Hundekjøring kan være alt fra en kort behagelig tur i fjellet en solskinnsdag, til en strabasiøs flere dagers tur over lange distanser og under alle typer værforhold.

Design og utvikling: Idéfabrikken - Fonnfjell design AS