Generell informasjon

Inkludert i prisen: Guide, husky team, varme vinter sko og varmedress, nødvendig tur utstyr, alle overnattinger og måltider som beskrevet.Tilleggsaktiviteter som er beskrevet.

Måltider: Inkludert i prisen er middag ankomst dag, frokost, lunch og middag hver turdag, og frokost avreisedag.

Overnatting: Før og etter tur; overnatting i dobbeltrom i kennel huset som en gjest av vår familie, eller i hytter i nærheten. 2 bad som alle deler på.

Mulighet for overnatting med hotellstandard, ca 12 km unna, mot et pristillegg. Må også iberegnes ekstra transportkostnader.

Transport: Transport fra og til flyplass/kennel kan bestilles sammen med hundeturen. Pris pr vei pr person kr 350,-. Ellers er det mulig å komme seg til Meråker/Kopperå med både tog og buss fra flyplassen.

Bekledning: Vi besørger varme vinter sko og varmedress til turen. Les for øvrig ”Hvordan bør jeg kle meg” for å forberede deg til turen. Se også: ”Utstyrslisten” på hva du bør ha med deg. Utstyr: Vi besørger alt av nødvendig felles utstyr til overnattingsturene. Telt, reinskinn, kokeutstyr, mat mm. Vi har også sovepose du kan låne.

Nivå: Ingen erfaring er nødvendig, men hundekjøring er en fysisk krevende aktivitet så du må være i normal fysisk god form for å mestre det. Du må også være forberedt på de ulike værforholdene som kan forekomme. Det kan være kaldt!

Været: Temperaturen hos oss på vinteren kan variere fra 0 til – 30 grader. Det er ofte en del vind oppe på fjellet, og været kan endre seg raskt. Januar og februar er oftest de kaldeste månedene. Fra november til midten av januar har vi dagslys en 4-5 t pr dag, deretter vil dagene bli lengre og lengre og i april har vi omtrentlig 12 timers dagslys. Gjennom vinteren er det vanlig at snødybden her ligger på rundt 1 meter, men det varierer fra år til år. Snøsesongen varer fra november til april/mai. Om sommeren har vi perioder med sol og varmt vær med temperaturer helt opp i + 30 grader. Vi får vanligvis også mye regn, og perioder med temperatur på 10 -15 grader er vanlig.

Hvordan bør du kle deg for en vintertur?

Design og utvikling: Idéfabrikken - Fonnfjell design AS