2 dagers husky tur

Er du en eventyrlysten person? Da må du prøve denne hundekjøreropplevelsen over to dager, hvor du overnatter i lavo/telt på kennel området. Turen vil gå i det vakre skog og fjell landskapet i Kopperå/Meråker området, naturen som også er hjemmet til gaupe, bjørn, reinsdyr, elg, jerv og andre dyr og fugler.

Du vil lære hvordan du forbereder et hundespann og to og to sammen får forberede og ta vare på sitt eget hundespann med 4-6 hunder. Dere deler på å være pasasjer og kjøre spannet, og du vil være aktivt involvert i alt fra å forberede spannet til å mate og ta vare på hundene i etterkant.

På natten vil du holde varmen når du ligger i en god sovepose ovenpå et reinsdyrskinn, og kanskje får du høre hundenes samstemte ulekonsert i løpet av natten. Er du heldig kanskje også nordlyset blafrer over himmelen.

Varighet: 2 dager, 1 natt. 10 00 dag 1 – 13 00 dag 2.

Turer på forespørsel!

E-mail: post@huskyadventure.no

 

 • Tur lengde ikon

  Lengde på tur

  2 dager, 1 natt

 • Icon deltakere

  Deltakere

  2-12

 • Vanskelighetsgrad

  Ikon stjerner Ikon stjerner Ikon stjerner Ikon stjerner Ikon stjerner

Om turen

To personer deler på et hundespann, så dere bytter på å kjøre og sitte på i sleden. Handikappede eller personer som ikke er i så god fysisk form, kan sitte i sleden under hele turen. Informer oss om det når du bestiller turen.

Vær oppkledd i varme klær. Vi har varmedress og varme vintersko å låne deg. Barn må være fullstendig oppkledd, da vi ikke har små størrelser. Vi anbefaler å ha på langt undertøy, gjerne av ull, et tynt lag av ull eller fleece. På veldig kalde dager anbefaler vi å ha på et ekstra lag med ull/fleece, før du har på et vindtett lag med bukse/jakke- gjerne Thermo. Ullsokker og vintersko for eksempel fra Sorel. Skjerf, vindtett lue, vindtette votter, gjerne med ullvott inni.

Avhengig av snø og vær forholdene kjører vi på dag 1, en tur på 20 – 35 km, og har lunch underveis. Dag 2, kjører vi en halvdagstur.

For overnatting i telt/lavvo kan det være lurt å ha med:

For å holde seg ekstra varm:
Tykk ull eller flece bukse og genser.
Ansikts maske (for riktig kalde dager)

Klesskift/ekstra:
Langermet trøye/stilongs.
Ullgenser
Ullsokker
Votter

Andre ting:
Lue (Til å sove om natten)
Solbriller med UV filter
Solkrem faktor 15-20 (Mars-April)
Hånduk/toilettsaker
Thermos
Kamera/batteri
Snacks, sjokolade kjeks, drikke etc. for  kvelden.
Hodelykt, batteri
Ligge underlag
Sovepose for for minus 20 C (hvis du har) eller lakenpose.

Turer på forespørsel: E-mail: post@huskyadventure.no