Info

Vanlig spurte spørsmål:

 

Jeg har aldri kjørt hund før, kan jeg være med?

Før vi drar på tur får alle en kort, presis innføring i hvordan vi forbereder og kjører et hundespann. Du får være med å sæle på og forberede ditt eget spann. Deretter kjørere alle samlet bak en guide.

Hvordan oppføre seg ovenfor hundene?

Hundene er alle ulike og har alle sin egen personlighet som oss mennesker, det må vi respektere. Vi er alltid rolige sammen med hundene. Vi trenger ikke rope til dem når vi kjører slede, da de kan jobben sin, og gjør alltid sitt beste. I hundegården er noen beskjedne og vil være i fred, mens andre er supersosiale og vil ha mye oppmerksomhet.

Er hundekjøring fysisk krevende?

Hundekjøring er en morsom og også fysisk krevende aktivitet som krever balanse, styrke og utholdenhet. Du må hjelpe hundene å styre sleden, bremse, sparke og dytte (som å kjøre spark). Hvis din fysiske form er gjennomsnittlig god, du har en positiv innstilling, er forberedt på kulde og varierte værforhold, da har du det som behøves for å kjøre et hundespann. Hvis du ikke har fysiske forutsetninger til å kjøre selv, kan du sitte på i sleden.

Lengden på våre turer:

Lengden på turene våre er på 10 – 35 km, avhengig av hvilken tur du deltar på og vær og føreforhold. Normalt er en halvdagstur en times kjøring, 10- 15 km, på en en dagstur kjører vi 20 – 35 km, ca 3-5 t.

Vær og temperatur.

Temperaturen i Meråker kan variere mellom 0 – minus 25C, men ligger vanligvis på 5- 10 C minus på vinteren. På sommeren kan vi ha temperatur fra 0 – +30 C, vanligvis ca 10 – +15C. Det kan forekomme snøbyger i juni, og vi kan ha mye regn, når sommertemperaturen slår til, er Meråker et av de varmeste stedene i landet.

Hvordan kle seg for en sledetur vinter:

Stilongs og trøye av ull innerst mot kroppen.  Deretter et tynt lag med ull (eller fleece).  Ved sterk kulde et ekstra lag med ull/fleece. Ytterst vindtett/foret bukse og jakke, gjerne thermo. Ullsokker og høye varme vintersko for eksempel Sorel. Windtett lue, skjerf, vindtette votter, gjerne med innervott av ull.