Om oss

Naturopplevelser i Midt Norge med hund og hundekjøring.

Bli med og opplev fjell og vakkert vinterlandskap på en unik måte sammen med trekkhundene våre. Kun en times kjøretur fra Trondheim lufthavn Værnes, i Kopperå ved Meråker ligger Husky-kennelen vår.  Derfra tar vi deg med på slede, vogn eller vandreturer i skog og fjellområdene i grensetraktene  Norge/Sverige.

Å kjøre et hundespann med slede gir en utrolig følelse av å bli i ett med elementene.  De energiske huskyene forvandles til et lag i det du tar opp ankeret, og lydløst, og med samme mål for øyet, beveger de seg raskt og smidig gjennom landskapet. Vi får føle på stillheten, snø, sol, vind og kulde på en måte som kun kan oppleves fra hundesleden. Hundene, som er av typen Alaska husky, har en styrke og trekkvillighet som vi til stadighet blir imponert over.

Norway husky adventure tilbyr ulike opplevelser fra korte hundeslede turer til flere-dagers turer vinters tid, til kennelbesøk, vogn-turer, vandreturer og  overnattingsturer på sommeren.

Norway Husky Adventure

Daglig leder Bodil Bakken har drevet med hundekjøring siden 1990. Friluftsliv var en lidenskap og etter hvert skaffet hun seg trekkhunder som hun brukte til turer og til løp i Norge og Sverige. For å dele friluftslivs opplevelsene med flere startet hun i år 2000 opp turistbedriften Norway husky Adventure, som ligger flott til i Kopperå Meråker, ved kanten av fjellplatået som strekker seg mot svenskegrensen. Selv om kennelen ligger landlig til, er den likevel sentralt beliggende med bare 1 t kjøretur fra Værnes, Trondheim lufthavn. Bodils samboer, Jan Ove Moen er kennelens alt-mulig-mann, og sammen med barna, flere guider og 40 Alaska huskyer, sørger de for å gi deg en fantastisk friluftsopplevelse du sent vil glemme.

Alaska husky

Alaska husky er betegnelsen på hundetypen vi har. Den er avlet fram for å være den raskeste hunden i verden til å løpe over lange distanser. Den er ikke en registrert rase, og er avlet fram med hensyn på bruksegenskaper.

Alaska huskyen har sin opprinnelse i Alaska, og var en blanding av eskimoenes og indianernes polare hunder. I dag er Alaska huskyen iblandet ulike polare hunderaser, ulike fuglehundraser, Greyhound, Border collie mfl. Alaska huskyen kan variere veldig i utseende, fordi den avles med tanke på bruksegenskapene.

Hundekjøring – sledekjøring

Hundekjøring er en aktivitet hvor kommunikasjon og samspill mellom hunder og fører er det sentrale. Hundekjøring kan deles i to grupper; Nordisk stil, hvor kjøreren hjelper hundene ved å gå på ski bak en pulk som trekkes av 1 til 3 hunder. Sledehundstil, hvor kjøreren står bak på sleden som trekkes av 4 til 20 hunder. Kjøreren hjelper hundene ved å sparke og løpe, samt styrer sleden ved å bremse, gi fart eller legge seg over i svingene. Hos oss kjører vi med slede! På sommeren kjøres hundene i spann foran en vogn med hjul, og vi kjører etter eksisterende veier.

Hundekjøring kan være alt fra en kort behagelig tur i fjellet en solskinnsdag, til en strabasiøs flere dagers tur over lange distanser og under alle typer værforhold.