top of page
Pink winterlight dogsledding.jpg

FAQ

KAN JEG DRIVE PÅ HUNDESLED NÅR JEG ALDRI HAR PRØVT DET FØR?

Ja!  Hvis du har gjennomsnittlig  kondisjon, en positiv holdning, og er forberedt på  kaldt og varierende  værforhold, så har du det som skal til  hundeslede! Hundekjøring er en morsom og også fysisk krevende aktivitet som krever balanse, styrke og utholdenhet. Du må hjelpe hundene ved å bremse sleden, eller sparke  og skyve sleden. Hvis du ikke tror du kan klare dette, kan du være passasjer i sleden.  Før vi starter, vil guiden din gi en sikkerhetsbriefing og instruksjoner om hvordan du klargjør og kontrollerer sleden. Under turen vil teamet ditt følge guiden trygt.

HVORDAN SKAL VI OPPFØRE MOT HUNDENE?

Hundene er alle forskjellige individer og i likhet med oss mennesker har de all sin personlighet som vi må respektere. Vi må alltid oppføre oss på en rolig måte når vi er i nærheten  hunder. Det gjør vi ikke  rop ut til hundene mens vi kjører, for hundene kan jobben sin, og gjør alltid sitt beste. I hundegården er noen av hundene beskjedne og vil være alene i kennelen sin, andre er ekstremt sosiale og vil  mye oppmerksomhet.

VÆR OG TEMPERATUR

Temperaturen i Meråker  varierer  fra +30 til -30  C, men  om vinteren er det vanligvis mellom – 5 og  – 10 C. Inn  sommeren kan temperaturen variere fra 0 – + 30 C, normalt 10- +15 C. Ikke ofte,  men noen ganger får vi det  snø i juni. Vi kan få mye regn om våren og høsten. Når sommeren er god er Meråker et av de varmeste stedene i Norge.

HVA SKAL JEG HA PÅ EN VINTERTUR?

– Langt undertøy, av ull.
– Tynn genser av fleece eller ull
– Tykk genser av fleece eller ull
– Vindtett bukse
– To par ullsokker
– Vindtette hansker
– Tynne fingerhansker av ull eller fleece
– Skjerf eller buff
– Vindtett jakke med hette
– Vindtett hette
– Varme vinterstøvler for eksempel Sorel (vi kan tilby)
– Totalt sett eller  tykk jakke og bukse (vi kan tilby)

bottom of page